Rock am Roer

15 juni 2019

Over Rock am Roer

Rock am Roer is in 2011 ontstaan uit een initiatief van een vriendengroep: de Zjweine. De eerste editie was op het “festivalterrein” bij Café Le Carrefour aan de Hoofdstraat in Sint Odiliënberg. De ingrediënten: 3 bands met uiteenlopende genres voor een breed publiek, een mega-grote parachute om het geheel te overdekken, een mooie zomeravond, een goed verzorgd glas bier, fris en wijn en een geweldige sfeer! Rock am Roer is inmiddels gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement voor heel Midden-Limburg!

3 bands werden 4 bands, het podium incl licht en geluid werden steeds professioneler, een DJ werd toegevoegd en bij onze lustrum-editie in 2015 verhuisden we naar de nieuwe mooie en sprookjesachtigelocatie aan het Kerkplein in Berg. Met een TOP-programma en supermooi weer bezochten 2500 mensen RAR in 2015!

De organisatie van Rock am Roer valt sinds 2015 onder Stichting ‘Belaef Berg’. Een stichting die tot doel heeft evenementen te organiseren in Berg. En ondersteuning te geven bij de organisatie door anderen, van activiteiten in Berg. Het doel is om alle eventuele opbrengsten terug te laten vloeien naar de gemeenschap. Dat kan in diverse vormen, door ondersteuning bij de organisatie

of door financieel een steentje bij te dragen. Zo zijn de afgelopen jaren Harmonie Juliana, Jong Nederland, Schutterij Prins Hendrik, CV de Berggeite, De Jeugdraad en de Revue met een bijdrage ondersteund. Ook voor de Basiliek (onze fantastische achtergrond in 2015) hebben we een bijdrage voorzien.

Natuurlijk staat Rock am Roer op de eerste plaats. RAR is immers ons kindje, het is ontzettend gaaf om te organiseren en te zien hoe zoveel mensen een super avond hebben. Het blijft voor ons fantastisch en uitdagend om te organiseren en nieuwe ideeën aan te boren!

© 2020 Rock am Roer

Website door JanssenGrafisch